МАКАРОНИ С ГЪБИ И КАЙМА
Необходими продукти: 3-4 гъбки, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 0,500гк. кайма, 1/2 пакет макарони (или някаква макаронени изделия), 250мл. готварска течна сметана, сол, черен и червен пипер, 2 кубчета телешки бульон, разтворени в 1 литър гореща вода, олио.
Започваме със запържването на гъбките, които сме нарязали на филийки. Запържваме за кратко с малко чер. пипер и солчица.
След 4-5 минутки, към гъбките добавяме наситнените лук и чесън
След още 4-5 минутки, добавяме и каймата
Готвим си известно време (около 10 минутки) като добре си разбъркваме каймата.
Към каймата сипваме телешкия бульон и добавяме 2 ч.л. червен пипер. Продължаваме да си готвим още 10-15 минутки...да се посвари каймата.
Следва да добавим и макароните (в моя случай, не са точно макарони..но няма значение какво ще бъде, просто да бъде от типа на макароните)
След като макароните са полуготови, добавяме солчица малко да се осолят. Продължаваме да си готвим до пълната им готовност. Изключваме котлона и добавяме сметаната.
Разбъркваме добре и изчакваме сметаната малко да се поеме от макароните...сервираме и гарнираме по желание. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар