РУЛО С КЪЛЦАНО МЕСО И КАЙМА
Необходими продукти: около500гр свинско месо, 2 пакетчета кайма за принцеси (харесва ми, как е овкусена), 7 яйца (2 от които отиват в сместа...останалите 5 в плънката), 1 глава лук, няколко скилидки чесън, 2 с.л. соев сос, 1-2с.л. горчица, 1-2 щипки от: сминдух, босилек, черен пипер, чубрица, сол.
За плънката: моркови, яйца, гъби, грах, настърган пушен кашкавал.
(снимката на кашкавала я показвам, заради цената...да не се плашите, че е много скъп)
Започваме с накълцването на месото, кълцаме си го на ситничко..
(месото е малко по-светло, защото цяла зима стоя във фризера. Трябва вече да го оползотворя, а не ми се ядат пържоли)
След като сме накълцали месото, към него добавяме наситнените лук, чесън..и подправките+сол..размесваме хубаво
Оставя си месото да се овкусява и през това време си запържваме за кратко гъбките, само да омекнат...нарязани на филийки
(гъбите ми не са много хубави, но само такива имаше в близката Била)
Изключваме гъбите, оставяме си ги в тигана..и се връщаме към месото. Към накълцаното месо, добавяме каймата, 2 яйца, соевия сос и горчицата
Омесваме си хубаво сместа и я разстиламе върху стреч фолио...правим много лек разрез, нещо като да си бележим средата. На едната половина слагаме плънката и настъргваме пушения кашкавал (избрах пушен, заради по-силния вкус и аромат)
Започваме да навиваме с помоща на фолиото, като по-празната страна прехвърляме върху плънката..и си оформяме руло
Избираме си съда, в който ще печем..и понеже, ако взема така рулото, той ще се разпадне, затова обръщам съда върху рулото, издърпвам фолиото и обръщам заедно с плота (плота ми е една дървена плоскост, която ми е много удобна...вие може да ползвате някоя по-голяма от рулото тава, ако нямате такъв плот)
(на последната снимка, може да видите, за какъв плот говоря)
Включваме фурната да се загрее на 180 гр. и печем около 2 часа.
Изваждаме рулото, обръщаме го в друга тавичка (със сигурност ще се отдели и течност, която може да запазите в някоя чашка или купичка и после да си налеете на порцията...ако желаете) На обърнатото руло отново настъргвме кашкавал и връщаме във фурната за 10-15 минутки, само да се запече кашкавала.
Чакаме да изстине...и Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар