Търсене в този блог

сряда, 25 ноември 2015 г.

ГЮВЕЧЕТА С НАДЕНИЦА



Необходими продукти: наденица (в моя случай "македонска"), картофи, морков, праз лук, гъби, домати, чушки, подправки (чубрица, сминдух, сол)- накрая сложих бульон от свинско месо, което ми беше останало от предишна гозба..замразих, и сега му намерих приложение ;) https://www.facebook.com/karmenkarmenola/photos/a.170172516655224.1073741828.170156243323518/189073618098447/?type=3&theater

 нарязваме доматите (лично аз ги беля, но не е задължително)

 нарязваме си и чушките

 моркова режем на тънки кръгчета

 праз лука също режем, аз нарязох на кръгчета, но може да си се нареже както намерите за добре

 гъбите нарязох малко по-едро, искам да се усещат, а не да се "стопят" след сготвенето си

 нарязваме си инаденицата

 иии картофките :)
 на дъното на гювечето слагаме малко мазнина и нареждаме малко от праз лука и морковите

 след това слагаме доматки, чушки и картофки

 завършваме нареждането с гъбите и наденицата..слагаме и подправките

 и започваме пак отначало..малко мазнина, праз, морковче

 картофки, чушки, доматки, гъби, наденица, подправки
 накрая слагаме 2-3 с.л. бульон и 1-2с.л бира сложих


Затваряме гювечетата с капака и ги слагаме да се пекат на 200гр. за около 40 мин.

 вадим от фурната и чукваме по едно яйчице...връщаме обратно във фурната за още 10-15 минутки.

И готово :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар