Търсене в този блог

четвъртък, 19 май 2016 г.

БИРЕНА БАНИЦА


Необходими продукти: кори за баница (тази баница е правена с одрински), 3 яйца, 200-250мл бира, масло, сирене,кашкавал.

 Всяка кора мажем с разтопено масло (маргарин), ръсим сирене и настърган на едро ренде кашкавал. Ако ползваме "фини" кори, а не "одрински", то е добре да сложим 2, като леко намазним и между тях...а на втората сложим плънката.

Навиваме на руло по дължина, нареждаме в тавичка и правим леки разрези, като все едно си я режем на парчетата, които после ще хапваме. Намазваме баницата с масло. 



В купа разбиваме яйцата и бирата (ще ви се стори странна смес, нещо като пресечена...но веднага след разбиването я налейте в баницата) изчакайте 5 минутки, да попие хубаво в корите..разклатете тавата, да отиде сместа навсякъде, и настъргваме кашкавал.


Печем на долната част на фурната...за около 40-50мин. на 180гр.

Когато прецените, че баницата е готова...вадите и покривате с нещо (фолио, кърпа, тавичка...) да се позадуши малко, защото вероятно е станала леко твърдичка отгоре. И........
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар