БИРЕНА БАНИЦА
Необходими продукти: кори за баница (тази баница е правена с одрински), 3 яйца, 200-250мл бира, масло, сирене,кашкавал.
Всяка кора мажем с разтопено масло (маргарин), ръсим сирене и настърган на едро ренде кашкавал. Ако ползваме "фини" кори, а не "одрински", то е добре да сложим 2, като леко намазним и между тях...а на втората сложим плънката.
Навиваме на руло по дължина, нареждаме в тавичка и правим леки разрези, като все едно си я режем на парчетата, които после ще хапваме. Намазваме баницата с масло.
В купа разбиваме яйцата и бирата (ще ви се стори странна смес, нещо като пресечена...но веднага след разбиването я налейте в баницата) изчакайте 5 минутки, да попие хубаво в корите..разклатете тавата, да отиде сместа навсякъде, и настъргваме кашкавал.
Печем на долната част на фурната...за около 40-50мин. на 180гр.
Когато прецените, че баницата е готова...вадите и покривате с нещо (фолио, кърпа, тавичка...) да се позадуши малко, защото вероятно е станала леко твърдичка отгоре. И........
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар