Търсене в този блог

петък, 27 май 2016 г.

БОБ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ



Необходими продукти: В този случай, са използвани консервирани боб и зеле. Понеже е месец Май и домашното зеле свърши. Но си имам едно детенце, което изневиделица ми сервира, че искал боб със зеле. Ами..добре :)
Освен консервите боб и зеле, са ни нужни и 2 пресни лука (1 стар), 1 морков, чубрица, босилек, 1 наденица ( 2 биренки или някакъв колбас по избор...а може да си го оставите постно)

В тенджера запържваме наситнените лук и морков, след 5 мин. добавяме чубрица и босилек, след още 5-8мин. добавяме и зелето.

Ако не искате да е чак толкова кисело, изцедете зелето от сока, в който е консервирано и добавете 1 чаша вода. Аз си сложих сока, в който беше зелето. Така готвим около 30 минутки (опитайте си зелето, може да няма нужда от толкова готвене, но при мен имаше) След това добавяме и боба.

С боба готвим още 5 минутки и добавяме нарязания колбас

След още 5 минутки изключваме и прехвърляме в тавичка

Запичаме в загрята на 200гр фурна, за около 20 минутки



Добър апетит!


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар