СВИНСКО МЕСО С ПРАЗ И ВИНО
Необходими продукти: свинско месо (около 800гр), 2 стръка праз лук (ако е дебел, може и да е само 1), 700мл. червено вино (купувам вино за 2-3лв, за готвене...е, колко е вино - е друг въпрос :) ), подправки-кимион, черен и червен пипер, сол..олио.

нарязаното месо задушаваме в тенджера с олио, което да покрива дъното

след 2- минутки, добавяме кимион и черен пипер

след още 10 минути, слагаме малко нарязан праз от края на праза (може даже да са перата) - наливаме 100гр. вода, похлупваме тенджерата и оставяме да се задушава около половин час..периодично отваряме да разбъркваме.

Когато се изпари течноста и месото остане на мазнина (след около половиния час) наливаме виното и готвим още 1 час (може и повече, опитвайте месото) В началото, не затваряйте тенджерата, за да може да се изпари алкохола. После си похлупете и оставете да си ври на среден огън.

След този 1 час, виното вече е поизвряло, месото е готово и добавяме нарязаните на малко по-едричко стръковете праз, 2ч.л. червен пипер и сол на вкус.

Готвим си още 5-6 минутки и изключваме
Слагаме си по порцийки и си добавяме желани подправки, да си добием желан вкус :)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар