ЛУЧЕНИ КРЪГЧЕТА
За панировката ни трябват 1 яйце,(отделяме белтък и жълтък) 100мл бира, 100гр. брашно, сол и черен пипер.
В отделни купички - брашно и галета.
И най-важното...голяма глава лук :)
Главата лук режем на по-едри кръгове..около 1см
Разделяме внимателно кръговете и ги овалваме в купичката с брашно.
Оставяме ги настрани и си приготвяме панировката, като в купа смесваме жълтъка, бирата, брашното, солта и черния пипер. Като ги разбием добре, към тях прибавяме и белтъка, който сме разбили на сняг с малко солчица, разбъркваме внимателно.
Загряваме съд с олио. Олиото е добре да покрива кръгчетата (по възможност). Потапяме набрашненото кръгче в панировката, после овалваме в галета и пържим до златисто (като го обръщаме, разбира се)...вадим на кухненска хартия да попием излишната мазнина.
По този начин правим всички кръгчета. Това количество панировка е само за 1 голяма глава лук (е, плюс, минус...зависи колко е голяма главата) Ако искате по-голямо количество..то умножавате продуктите по две :)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар