Търсене в този блог

четвъртък, 28 април 2016 г.

ЛУЧЕНИ КРЪГЧЕТА



За панировката ни трябват 1 яйце,(отделяме белтък и жълтък) 100мл бира, 100гр. брашно, сол и черен пипер.
  В отделни купички - брашно и галета.
  И най-важното...голяма глава лук :)

Главата лук режем на по-едри кръгове..около 1см

Разделяме внимателно кръговете и ги овалваме в купичката с брашно.

Оставяме ги настрани и си приготвяме панировката, като в купа смесваме жълтъка, бирата, брашното, солта и черния пипер. Като ги разбием добре, към тях прибавяме и белтъка, който сме разбили на сняг с малко солчица, разбъркваме внимателно.




Загряваме съд с олио. Олиото е добре да покрива кръгчетата (по възможност). Потапяме набрашненото кръгче в панировката, после овалваме в галета и пържим до златисто (като го обръщаме, разбира се)...вадим на кухненска хартия да попием излишната мазнина.






По този начин правим всички кръгчета. Това количество панировка е само за 1 голяма глава лук (е, плюс, минус...зависи колко е голяма главата) Ако искате по-голямо количество..то умножавате продуктите по две :)

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар