Десертен крем "ТЕМЕНУЖКА"
От 700те мл. вода отделяме 200 и я загряваме в подходящ съд, слагаме бонбоните да се разтопят...имайте търпение, защото топенето става бавно, налага се да се загрява водичката още веднъж. Но не е добре да стои постоянно на котлона, просто трябва да е топла, за да се стопят бонбонките.
Когато изстине, добавяме царевичното нишесте и разбъркваме добре
(не ползваме прясно мляко, защото ще се пресече и няма да получим желания резултат)
Когато започне да завира, започваме на тънка струйка с постоянно бъркане да сипваме бонбонената смес
Продължаваме да си бъркаме и като видим, че започва да "клокочи" (надигат се едни шуплички) значи е готово и изключваме. Наливаме по купички и чакаме да изстине.
И добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар