Търсене в този блог

събота, 2 април 2016 г.

Десертен крем "ТЕМЕНУЖКА"



Необходими продукти:  700мл. вода, 1ч.ч захар (на вкус), 1 пакетче сухо мляко (50гр), 1 пакетче царевично нишесте (60гр), 1 пакетче бонбони "теменужки"


От 700те мл. вода отделяме 200 и я загряваме в подходящ съд, слагаме бонбоните да се разтопят...имайте търпение, защото топенето става бавно, налага се да се загрява водичката още веднъж. Но не е добре да стои постоянно на котлона, просто трябва да е топла, за да се стопят бонбонките.


Когато изстине, добавяме царевичното нишесте и разбъркваме добре




В тенджерка слагаме останалата вода (500мл) добавяме захарта и чакаме да се стопи, преди да е завряла водата добавяме и сухото мляко...разбъркваме добре.


(не ползваме прясно мляко, защото ще се пресече и няма да получим желания резултат)

Когато започне да завира, започваме на тънка струйка с постоянно бъркане да сипваме бонбонената смес


Продължаваме да си бъркаме и като видим, че започва да "клокочи" (надигат се едни шуплички) значи е готово и изключваме. Наливаме по купички и чакаме да изстине.


И добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар