ПАТЛАДЖАНОВО РУЛО С КАЙМА
Необходими са ни няколко дълги патладжана, около 800гр кайма (съветвам ви, да си вземете кайма "смес" аз използвах "говежда" и рулото ми стана малко сухо..но си е вкусно), 1 глава лук, 1 морков, 3-4 гъбки, 1 чушка, 1 яйце, стръкче пресен чесън, вътрешността на филийка хляб, 1-2с.л соев сос, подправки - сол. чубрица, джоджън, черен пипер, олио.
Измиваме патладжана и правим леки разрези от 4 страни. Завиваме със стреч фолио и го слагаме за 3 минути в микровълновата фурна. Изваждаме го и изчакваме да истине, за да може да го обелим, без да ни пари.
Докато чакаме патладжана да истине си омесваме каймата с 1 яйце, вътрешността на филийка хляб, нарязания стрък чесън, 1-2 лъжички соев сос, черен пипер и малко солчица
Наситняваме главата лук, моркова, чушката и гъбките и ги запържваме заедно с чубричката и джоджъна
Запържваме около 7-8 минутки и изключваме. Оставяме да истине, защото ще го добавим към каймата и ще ни пари много ако веднага го сложим :)
Докато чакаме да истине, се връщаме пак към патладжана. Заемаме се с беленето и нареждането му в съда, в който ще печем. Преди да започнем да редим, намазваме съда с олио.
Към каймата добавяме запържените зеленчуци и нарязаната вътрешност на патладжана
Объркваме всичко добре и започваме да го слагаме при обелките на патладжана. Натъпкваме го хубаво и завиваме. Слагаме да печем за 1 час на 180градуса.
Изключваме фурната и го изваждаме да истине. Ще забележите, че се е получила течност, която трябва да излеем в някоя купичка, за да може да си обърнем рулото в друг подходящ съд.
И така, рулото ни е готово. Нарязваме си порцийки, и може да ги залеем със сос от кисело мляко, майонеза и чесън - в този случай не съм направила така, но ще бъде още по-вкусно :)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар