Търсене в този блог

събота, 23 април 2016 г.

ПАТЛАДЖАНОВО РУЛО С КАЙМА




 Необходими са ни няколко дълги патладжана, около 800гр кайма (съветвам ви, да си вземете кайма "смес" аз използвах "говежда" и рулото ми стана малко сухо..но си е вкусно), 1 глава лук, 1 морков, 3-4 гъбки, 1 чушка, 1 яйце, стръкче пресен чесън, вътрешността на филийка хляб, 1-2с.л соев сос, подправки - сол. чубрица, джоджън, черен пипер, олио.

Измиваме патладжана и правим леки разрези от 4 страни. Завиваме със стреч фолио и го слагаме за 3 минути в микровълновата фурна. Изваждаме го и изчакваме да истине, за да може да го обелим, без да ни пари.





Докато чакаме патладжана да истине си омесваме каймата с 1 яйце, вътрешността на филийка хляб, нарязания стрък чесън, 1-2 лъжички соев сос, черен пипер и малко солчица


Наситняваме главата лук, моркова, чушката и гъбките и ги запържваме заедно с чубричката и джоджъна

 Запържваме около 7-8 минутки и изключваме. Оставяме да истине, защото ще го добавим към каймата и ще ни пари много ако веднага го сложим :)

Докато чакаме да истине, се връщаме пак към патладжана. Заемаме се с беленето и нареждането му в съда, в който ще печем. Преди да започнем да редим, намазваме съда с олио.




Към каймата добавяме запържените зеленчуци и нарязаната вътрешност на патладжана





Объркваме всичко добре и започваме да го слагаме при обелките на патладжана. Натъпкваме го хубаво и завиваме. Слагаме да печем за 1 час на 180градуса.





Изключваме фурната и го изваждаме да истине. Ще забележите, че се е получила течност, която трябва да излеем в някоя купичка, за да може да си обърнем рулото в друг подходящ съд.



И така, рулото ни е готово. Нарязваме си порцийки, и може да ги залеем със сос от кисело мляко, майонеза и чесън - в този случай не съм направила така, но ще бъде още по-вкусно :) 

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар