Търсене в този блог

четвъртък, 1 октомври 2015 г.

ПИЛЕШКА СУПИЧКА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ



Нека си приготвим, вкусна пилешка супичка със зеленчуци. За целта са ни необходими следните продукти: пилешко месо, според вашите предпочитания, например аз обичам бутчета, майка ми обича бялото месо....така че, вие си подбирате предпочитаното от вас месце :)  А може да я направите и с крилца или някакви пилешки "кокали", които се продават по месарските магазини, важно е по тях да има поне малко месце :D
(снимката  е от интернет)
 В зависимост от количеството месо, си избираме подходяща тенджера, слгаме с достатъчно количество вода, да заври. Когато месото е вряло достатъчно, че да може да се обезкости спокойно...го изваждаме, оставяме да поизстине и обезкостяваме на желани парченца. Оставяме настрани и се заемаме със зеленчуците.
Необходими са ни, 1 нормално голяма глава лук, 2 нормално големи моркова (не от тия грамадните, от тях може даже и половин :D  ) 1-2 чушки (по-вкусно става, ако са печени, поне за мен) и няколко картофа, нарязани на кубчета. - Главата лук я нарязваме на ситно, морковите настъргваме на ситно ренде. В друга тенджера, добавяме мазнина, да речем 3-4 супени лъжици. Слагаме лукът и морковите много леко да се запържат (моркова да си пусне жълтия цвят) при тях добавяме и 2 щипки ронена чубрица (и тя да се попържи за минутка) и доливаме с 1 черпак от бульона, в който е вряло месото...слагаме само 1 черпак, оставяме така леко да се задуши, да речем около 7-8 минути. Добавяме месото, картофите и нарязаната на лентички печена чушка (ако нямаме печена чушка, суровата може да сложим при лука и морковите...а може и без чушка ;) ) доливаме тенджерата с останалия бульон, по желание може да се добави и някоя подправка от рода на Вегета (не мисля, че е нужно, но при купените меса, понякога се налага да се ползват и изкуствени подправки, за по-добър вкус) Оставяме на бавен огън супичката да си къкри (къкри, означава..слабо врене на даден продукт)
Наблюдаваме картофите, когато са полуготови, слагаме 1-2 шепи фиде (разбира се, че може и без фиде, за тези, които не обичат) слагаме и сол, чер пипер на вкус. След още 10-12 минутки изключваме котлона. Изчакваме да поизстине и правим застройка от един жълтък и 4-5 с.л. кисело мляко. В купа разбиваме млякото със жълтъка и по малко добавяме от бульона така, че да изравним температурата на застройката, с тази на супата и ги смесваме. По желание поръсваме с магданоз. Ами, това е обикновена пилешка супичка със зеленчуци :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар