Търсене в този блог

вторник, 6 октомври 2015 г.

ХРУПКАВ ДОМАШЕН ЧИПС


Какво ни е необходимо... естествено, картофи :D Избираме си няколко картофа, белим, мием и режем на ренде, ако няма ренде...с нож, малко бавничко е с нож, но ми се е налагало и така да ги режа :)
Загряваме добре фритюрника и нареждаме малко количество от нарязаните картофки на дъното на кошничката....ако картофите са повече или не е добре загряло олиото, се залепват и не стават хубави
Докато се пържи чипсът, е добре, с виличка да го поразбъркваме, за да не се слепне (по принцип, като са малко не се слепят, но не е изключено да се случи :) ) Когато преценим, че чипса е готов, вдигаме кошничката и чакаме да се отцеди мазнината...можем да посолим още в кошничката, а може и след това :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар