Търсене в този блог

сряда, 28 октомври 2015 г.

ЯБЪЛКОВИ КЮФТЕТА



Необходими продукти...
  • 3 ябълки (средно големи..нито дребни, нито огромни)
  • есенция "ром"
  • 2 кафени лъжички канела (с връх - препълнена)
  • 1 яйце
  • 1 кафена лъжичка кафе (с връх - препълнена)
  • половин чаша захар (чаша от 200мл.)
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 3 чаши брашно (чаша от 200мл.)
Начин на приготвяне...
В подходяща купа настъргваме ябълките на ситно ренде...добавяме продуктите, ще визуализирам по-долу. Когато стигнем до брашното, слагаме 1 чаша, разбъркваме с вилица..слагаме втората чаша и пак разбъркваме..на третата чаша, вече трябва да почнем да месим с ръка.(хубаво е да го пресяваме) При необходимост се добавя още брашно. Но тестото трябва да бъде леко лепкаво. Като си направим кюфтенцата, преди да ги сложим да се пържат леко ги набрашняваме и "смачкваме" по време на пърженето те си се надуват. Пържим на слаб огън.













Получават се меки и пухкави ябълкови кюфтенца


Няма коментари:

Публикуване на коментар