ЯБЪЛКОВИ КЮФТЕТА
Необходими продукти...
- 3 ябълки (средно големи..нито дребни, нито огромни)
- есенция "ром"
- 2 кафени лъжички канела (с връх - препълнена)
- 1 яйце
- 1 кафена лъжичка кафе (с връх - препълнена)
- половин чаша захар (чаша от 200мл.)
- 3 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 3 чаши брашно (чаша от 200мл.)
Начин на приготвяне...
В подходяща купа настъргваме ябълките на ситно ренде...добавяме продуктите, ще визуализирам по-долу. Когато стигнем до брашното, слагаме 1 чаша, разбъркваме с вилица..слагаме втората чаша и пак разбъркваме..на третата чаша, вече трябва да почнем да месим с ръка.(хубаво е да го пресяваме) При необходимост се добавя още брашно. Но тестото трябва да бъде леко лепкаво. Като си направим кюфтенцата, преди да ги сложим да се пържат леко ги набрашняваме и "смачкваме" по време на пърженето те си се надуват. Пържим на слаб огън.
Получават се меки и пухкави ябълкови кюфтенца
Няма коментари:
Публикуване на коментар